Електронни наргилета. Вейпингът и какво не знаем за него

Може би няма пушач, който да не е опитал да спре цигарите или поне да намали тютюнопушенето. Ако и вие се борите с този вреден навик и търсите по-добра алтернатива на цигарите, тук е моментът да ви попитаме дали сте запознати с вейпинга или пушенето на електронни наргилета? Пушили ли сте електронно наргиле?

Електронните наргилета съдържат много по-малко никотин от обикновените цигари и са добър заместител и първа стъпка за спирането на тютюнопушенето.

Електронните наргилета са с разнообразни аромати, които правят вейпването много по-приятно от тютюнопушенето, защото не отделят неприятен цигарен дим. Напротив, те са с приятен аромат, който се харесва дори и на непушачите. Чрез употребата на електронни наргилета можете по-лесно да се откажете от вредните цигари.

Вейпингът става все по-популярен сред младите хора. Електронните наргилета се превръщат в тенденциозен аксесоар за всеки модерен човек, който се опитва да замени вредния навик с по-иновативен вариант, който съдържа значително по-малко количество никотин от обикновените цигари.

Могат ли електронните наргилета да ви помогнат да спрете да пушите? Направени проучвания по темата доказват, че вейпингът е значително по-малко вреден от тютюнопушенето, но не е доказано, че е съвсем безвреден.

Всички знаем, че пушенето е доста вреден навик, особено за сърцето и белите дробове.

Като цяло тютюневите изделия не влияят никак благоприятно на органите в човешкото тяло. Приблизително една трета от смъртните случаи, последвали от сърдечни заболявания, са резултат от тютюнопушенето или пасивното такова.

Пушенето на електронни наргилета става популярно и сред непушачите. Почитателите на наргилетата са силно заинтересовани от електронните наргилета, защото те са по-удобни и могат да се употребяват навсякъде.

Редовните пушачи на тютюневи изделия също имат голям интерес от електронните наргилета, защото те могат да бъдат употребявани и на закрити места и в заведения, за разлика от обикновените цигари.

     Електронните наргилета загряват никотина, който бива допълнен с аромати и други съставки, за да може да създаде парата, която се вдишва през устройство. Обикновените тютюневи цигари съдържат разнообразие от химикали, от които има доста, които са токсични. За електронните наргилета, съдържащи никотин, все още няма достатъчно информация, която да ни успокои, че те са драстично по-безвредни от цигарите. Въпреки това обаче все повече хора твърдят, че електронните наргилета не им носят толкова вреди, колкото обикновените цигари. Редовните пушачи, които избират електронните наргилета пред традиционните цигари твърдят, че благодарение на електронните наргилета те са намалили и някои от тях дори са отказали цигарите.

     Съществуващата липса на недостатъчен контрол при продажбата на електронни наргилета, електронни цигари и течности за такива продукти понякога води до негативни отзиви.

Поради тази причина консуматорите трябва да купуват такъв тип продукти, които са разрешени за продажба и то от търговци, които могат да ги запознаят с всички качества на продукта и всички потенциални странични ефекти. Използването на нерегламентирани електронни продукти за пушене, както и консумативи за такива, е възможно да причини негативни последствия.

Препоръчваме да се доверявате на официална информация, дадена директно от производителите на електронните наргилета, които ползвате или имате интерес да ползвате. Така ще сте напълно сигурни, че получавате релевантни отговори на въпросите си.

Не е препоръчително да се модифицират вейпинг устройства и към тях да се добавят вещества, които не са предвидени за такава употреба и дори са забранени.

     Никотинът играе водеща роля при традиционните цигари. Масово са предпочитани и електронните наргилета, които съдържат никотин. Никотинът е пристрастяващата съставка в цигарите, заради която ни е толкова трудно да се откажем от този вреден навик – тютюнопушенето. Силният никотинов глад кара пристрастените пушачи да искат на всяка цена да задоволят този глад и поради тази причина тютюневите изделия са толкова успешни на пазара.

Никотинът влияе на кръвното налягане, като често го повишава и стимулира отделянето на адреналин, което води до увеличаването на сърдечната честота. Това пък, от своя страна, води до по-голям риск от сърдечен удар.

Пушачите са застрашени от сърдечни и дихателни проблеми много повече от непушачите. Електронните наргилета все още не са проучени до такава степен, че да можем да кажем абсолютно всичко за тях. Като голямо предимство можем да споменем факта, че тяхната употреба помага на много хора да се справят по-лесно с никотиновата зависимост. Използвайки електронно наргиле всеки страстен пушач ще намали или напълно ще откаже цигарите.

Електронните наргилета също имат пристрастяващ ефект, но съдържат много по-малко никотин от обикновените цигари и могат да бъдат първата стъпка към отказването на цигарите.

Едно от предимствата на електронните наргилета е това, че електронните наргилета не могат да изгорят нито кожата, нито дрехите ви. Те са направени така, че да бъдат максимално удобни и атрактивни. Също така, можете да бъдете сигурни, че пушенето на електронно наргиле няма да повлияе на цвета на зъбите ви.

     Електронните наргилета са особено харесвани и предпочитани от младите хора. Все по-модерни и желани са електронните наргилета сред младото поколение, защото са иновативен и много по-свеж вариант, който би могъл да замести цигарите. Затова младите пушачи избират електронните наргилета, защото имат разнообразни вкусове, могат да се употребяват в закрити помещения, не оцветяват зъбите и кожата и са с приятен аромат, който не пречи на околните.   

Много хора от младото поколение смятат, че пушенето на електронно наргиле е по-малко вредно от пушенето на традиционни цигари, затова избират да заменят цигарите с електронни наргилета, които съдържат много по-малко никотин.

Като друга важна причина за преминаването на пушачите към електронни наргилета можем да изтъкнем това, че употребата на електронни наргилета е доста по-изгодна за джоба на потребителя. Някои от електронните наргилета за еднократна употреба спестяват значителна сума от разхода на потребителя. Електронните наргилета изпъкват пред традиционните цигари с по-изгодната си цена, но това е само едно от предимствата им. Електронните наргилета често са обогатени с плодови аромати, които впечатляват повечето потребители. Освен плодови изкушения, можем да намерим и такива с ободряващ вкус на капучино, сладък вкус на дъвка и много други изкушаващи аромати.      Както младите, така и възрастните хора намират липсата на цигарен дим за особено атрактивна, затова избират електронните наргилета пред цигарите. Електронните наргилета са много добър вариант за отказване на цигарите. Употребата на електронни наргилета би могла да помогне на страстните пушачи да откажат цигарите и да се наслаждават на разнообразните варианти от вкусове с по-малко никотин, които предлагат електронните наргилета.

Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *